Personal tools
You are here: Home Research Projects IAB 27 | Agenda
Document Actions

IAB 27 | Agenda

by patrick last modified 2015-01-14 11:54

IMS CENTER APP  |  IAB 27 HOME  |  WORKSHOP  |  AGENDA  |  REGISTRATION  |  VENUE & DIRECTIONS  |  HOTEL INFORMATION

 

Downloadable Versions

NI TUTORIAL  |  WORKSHOP  |  IAB AGENDA  |  IAB AGENDA (MOBILE)

 

NI Event

Wednesday, May 14, 10am-12pm

Demonstration of IMS Toolbox in LabVIEW from NI.

 

 Workshop on Cyber-Physical Systems in Future Maintenance and Smart Manufacturing

Wednesday, May 14, 2014

A cyber-physical system (CPS) is a system with a tight combination of, and coordination between, 
the system’s computational and physical elements.  A CPS is typically designed as a network of 
interacting elements and machines with smart analytics to achieve self-aware and self-configure 
intelligence.  The linkage between computational and physical elements will dramatically increase 
the adaptability, autonomy, efficiency, functionality, reliability, safety, and usability machine 
systems.  

The objective of this industry forum is to discuss the challenges, opportunities, and possible 
applications of Cyber Physical Systems in future manufacturing and maintenance.  In this workshop, 
several critical issues such as "how can such a cyber- physical system be used in manufacturing 
and in particular maintenance technologies?", "what are the opportunities in advancing manufacturing 
technologies?" and "what are the challenges and issues in cyber enabled manufacturing" will be 
discussed by several distinguished panel members.

 

12:30 PM IAB 27 Registration (30 min)
1:00 PM

Workshop Session 1 (1.5 hr)

  • 1:00pm - Welcome
  • 1:10 p.m.-1:30 p.m.  - Richard Voyles, CPS Office, White House - Office of Science and Technology Policy (OSTP)
  • 1:30 p.m.-1:50 p.m.  - Network Enabled Manufacturing, Dr Al Salour, Technical Fellow, Boeing
  • 1:50 p.m.- 2:10 p.m. - Manufacturing as a Cyber-Physical System, Bob Tilove, Technical Fellow and Laboratory Group Manager, Manufacturing Systems Research Lab, GM Global R&D Center
  • 2:10 p.m.- 2:30 p.m. -  Prognostics and CPS Challenges, Linxia Liao, PARC
2:30 PM Break (15min)
2:45 PM Workshop Session 2 (1.5 hr)
  • 2:45 p.m.- 3:10 p.m.  Preston Johnson, National Instruments

  • 3:10 p.m.- 3:30 p.m.  DMDI - Dean Bartles, UI Labs

  • 3:30 p.m.- 3:50 p.m. - PHM and CPS Testbed

    , Brian A. Weiss, NIST

  • 3:50 p.m. - 4:10 p.m. - IMS CPS Platform and Cyber-integrated Manufacturing Systems - Professor Jay Lee

4:10 PM Open Discussion
5:00 PM Adjourn

 

Thursday, May 15, 2014
 

8:00 AM Registration and Light Breakfast (30 min)
8:15 AM IMS Center Welcome, IAB Chairman's Address & Attendee Introduction (15 min)
8:30 AM Keynote Speaker: Frank Doerner, Vice President – Airplane Producibility Technologies, Boeing Research & Technology (30 min)
9:00 AM IMS Directors' Reports - Jay Lee, Jun Ni, Jag Sarangapani, & Dragan Djurdjanovic (10 min)
9:10 AM NSF I/UCRC Evaluator Updates - Dee Hoffman (10 min) 
9:20 AM Technical Presentations from UC
  • Technologies and Methodologies for Improved Induction Motor Health Assessment, Hossein Davari (15+5 min)
  • Toward a Unified Cyber-Physical System Platform for Self-aware Machines in Big Data Environment, Shanhu Yang   (15+5 min)
10:00 AM Break  (10 min)
10:10 AM Technical Presentations from UM
  • Developing System Self-awareness Using Dual Model Techniques for Resilient Control , Yangbing Lou (15+5 min)
  • Resilience Analysis and Design for Manufacturing Systems under Disruptions, Presenter (15+5 min)
10:50 AM Technical Presentations from Missouri S&T
  • A Systematic Approach for Selecting the Number and Location of Physical and Virtual Sensors, Hasan Ferdowsi (15+5 min)
  • Fault Diagnosis for Industrial Distributed Parameter Systems using Output Measurements, Jia Cai (15+5 min)
11:30 AM Technical Presentations from UT-Austin
  • Process Monitoring with Uncertain Hidden Markov Model, Deyi (Derek) Zhang (15+5 min)
  • Virtual Metrology using Advanced “Divide and Conquer” Dynamic Models, Alex Bleakie (15+5 min)
12:10 PM Lunch (60 min)
1:10 PM Updates on Selected Company/NSF Projects
  • Current and Torque Signal Based Prognostics and Health Management Approach for Gearbox, Zongchang Liu, UC (10 min)

  • Real-Time Health Monitoring for Progressive Manufacturing Systems – A Quality and Machine Health Integration Method, Huanyi Shui, UM (10 min)

  • Leak Detection and Localization in Fluid Pipelines, Marcia Golmohamadi, Missouri S&T (10 min)
  • Similarity-Based Remaining Usable Life Estimation Appliedto the Laser Stage of a Lithography Tool, Matthew Graves, UT-Austin (10 min)
1:50 PM

New Member and Special Presentations

  • COSEN, Peng Y. Huang (10 min)

  • Shanghai Electric, <TBA Presenter> (10 min)

  • Dongling Tech, Jack Pei (10 min)
  • Cranfield University, TES Center, Professor Rajkumar Roy (10min)
  • Alejandro Toledo, Laboratorio Nacional De Informatica Avanzada, A.C. (10 min)
  • Rodrigo Vieira, Comillas Pontifical University, Madrid, Spain (10 min)
2:50 PM Break and Collection of LIFE forms (10min)
3:00 PM Poster Session and Demonstrations (90 min)
4:30 PM LIFE Form Feedback Session (90 min)
6:00 PM Break
6:30 PM

Dinner, Prologue Room (the same venue)


 

Friday, May 16, 2014
 

8:00 AM Venue opens (30 min)
8:30 AM Closed Door Session – Members Only
  • Approve IAB 26 Minutes

  • Review of IAB 27

  • Choose IAB 28 Dates

  • Financial Report

  • New Business

This session is open only to IMS Members and selected guests as approved by IAB Chairman and Co-Directors IN ADVANCE OF MEETING.

10:00 AM Adjourn

 


Powered by Plone CMS, the Open Source Content Management System

This site conforms to the following standards: